Toinen kerta työmatkapyöräilyä on takana. Kyllä se vaan edelleen ottaa voimille oikein kunnolla, mutta odotan kyllä jo jonkinlaisella innolla kello viittä kun pääsen lähtemään pyörällä kotia kohti. Iltapäivällä on vaan niin palijo kivempi polkee :) Kyllä tämä kerta-viikossa-pyörällä-töihin -juttu taitaakin jäädä tavaksi. Ainakin siihen asti kun tulee liian kylmät ilmat.

***

D on Vilnassa kolmatta päivää ja kotona on kumman rauhallista. Hemmottelin itteäni eilen tonnikala-avokado-fetasalaatilla ja tyttöviihteellä, katsoin nimittäin Cashmere Mafiaa ja loikoilin sohvalla. Ei tuo sarja ihan DH:n (Desperate Housewives) tasolle taida nousta, mutta tykkään kyllä Lucy Liusta. Ja on aina niin kiva tutkiskella päähenkilöiden pukeutumista, ei sillä stoorilla niin väliä!

Hemmottelusta puheen ollen, aika vähän on tullut alennusmyynneissä shopattua. Ihan jo senkin takia että ei oo tullu kaupungilla pyörittyä juurikaan viime viikkoina. Toinen syy on se, että alan pikkuhiljaa oppia tekemistäni ostosmokista. Kaikkein paras tapa välttyä niiltä on vältellä suurinta alekaaosta. Kun jokin maksaa vähän, kynnys ostamiseen madaltuu ja tulee haalittua jos jonkinmoista vääränväristä ja huonolaatusta kamaa. Varsinkin kenkiä löydän aina, menin sitten mihin tahansa liikkeeseen. Siksi välttelen kenkäliikkeitä. Koitan nauttia jo omistamistani kesäkengistä, ja selviän kesän yli ostolakosta sillä, että syksyllä annan itselleni luvan ostaa yhdet uudet kengät.
Nytkin makkarin nurkassa odottaa kassillinen vaatteita ja parit kengät kirpparille vientiä, joten kyllähän sekin jo kertoo että kai sitä tavaraa siellä vaatekaapissa on jo ihan riittävästi :)

Lauantaina käytiin pikasesti Kampissa ennen leffaan menoa ja mukaan tarttu sateenvarjo (!) ei oikein ehkä kesäostos mutta syksyä silmällä pitäen hyvinkin tarpeellinen. Omaa sateenvarjoa mulla ei oo ollu vuosiin. Nyt meidän perheessä on sitte kaks ettei tartte enää sadeaamusin neuvotella kumpi saa ottaa satikan mukaan.

1712098.jpg

Marimekon sateenvarjoon investoin kun alennuksella sain. Ja tuota kuviota oon ihastellu jo talvella mekoissa. Oikealla olevaa pussukkaa en ostanut, mutta samankuosisen pitkähihaisen paidan kyllä, ja siinä on neppareitaki :) Yleensä en enää paljon kuviollisia vaatteita pidä, mutta jotenkin tuo omppukuosi vaan osu ja uppos. Ja väriltään paita käy hyvin syksylläkin.

Punaisena lankana viime aikojen ostoksissa onkin ollut tulevaisuuteen katsominen, niinkuin monissa blogeissaki onkin jo aleshoppaajia ohjeistettu: jos ostaa, niin ostaa syksylle sopivaa, ei kesähepenettä. Aiemmin kesällä hyvän ystävän ollessa Oulusta käymässä, tuli ostettua Sisleyn liikkeen ystävämyynnistä musta-ruskea villasekoitetunika ja uusi, musta syystakki. Hinnat olivat mallikappaleissa hyvinkin 40-50 % pienemmät kuin tulevat olemaan sitten kun syysvaatteet saapuvat kauppoihin. Syksylle on siis jo osteltu, joten pitää hillitä lompakonnyörejä sitten kun syksy oikeasti iskee, koska paljon tarvittavaa on jo sitä odottamassa.