Kesäloman viime etappeja olivat Amsterdam ja Berliini. Molemmissa tiedossa oli lyhyet visiitit mistä piti koittaa ottaa kaikki irti, kohtuuden rajoissa.
Pariisista Gare du Nordilta lähdettiin aamulla Amsterdamia kohti. Matkalla vaihdettiin junaa Brysselissä, mutta ei ehdittykään kaupungille lainkaan. Belgian osuutta kesälomalla vastasi puolen tunnin sompailu rautatieasemalla :)

Amsterdamissa meidät vastaanotti ihana lämmin ja aurinkoinen sää, kävi hyvä tuuri kun siellä kuulemma oli satanut siihen mennessä monta viikkoa päivittäin. Asemalta mentiin raitiovaunulla Plantagen kaupunginosaan missä yöpymispaikkamme B&B sijaitsi. Suomessa majapaikkaa etsiessämme ei meinattu millään löytää sopivaa - ja sopivan hintasta - paikkaa, mutta monen mutkan ja kommelluksen kautta alkuperäinen varauksemme meni myttyyn ja tilalle kaveri suositteli tätä Joycen paikkaa mihin siis loppujen lopuksi päädyttiin. Ihana toisen kerroksen kulmahuoneisto aivan Amsterdamin yliopiston vieressä, kanaalin rannalla. Joyce oli oikein ystävällinen ja hän oli täyttäny jääkaapin hedelmillä, jugurteilla, tuoremehulla ja leivänpäällisillä. Pöydällä odottivat sämpylät ja croissantit, teetä ja kahvia oli monen sorttista ja olohuoneen puolelta löyty joukkoliikennekartat ja opaskirjat. Valitettavan lyhyt meidän vierailu li, vain kaksi yötä. Ehkä päästään samaan paikkaan takasin jos vielä kolmas reissu Amsterdamiin D:n kanssa tehdään.

1961672.jpg

Anne Frank Huis

Amsterdam pääsi lomalla mun top 3:seen Barcelonan ja Pupucen paikan kanssa. Vaikka olen käynyt siellä vaan kerran aikasemmin, niin koko paikka tuntu kummallisen tutulta. Sillain hyvällä tavalla. Kai se johtuu siitä, että keskusta ei kuitenkaan ole kovin iso ja samoilla nurkillahan me molemmilla kerroilla pyörittiin. Ja kaunis ilma ei varmaan haitannu sekään.

Turistijutuista käytiin viimeksi välistä jääneessä Anne Frankin talossa, D:n vanhemmat menivät Rembrandtin kotimuseoon millä välin me D:n kanssa poljettiin vähän vuokrapyörillä ympäri kylää :) Seuraavalla reissulla polkupyörä tulee kyllä olemaan ainut kulkupeli, sillä vaan on niin mukava ja lepposa mennä minne vaan! Sen kummempia ei Amsterdamissa tehty, käppäiltiin Leidsestrassella ja otettiin iisisti. Rijsstafel syötiin päivälliseksi samassa paikassa kuin kaksi vuotta sitten, sillä sellanen pitää Amsterdamissa käydessään kyllä nauttia.

1961682.jpg

Amsterdamin shoppailut näet yllä. Lisää kuppeja siis :) Mutta ei noita voinu kauppaankaan jättää kun olivat alennuksessa ja kuudelle kupille jäi hintaa vaivaset 12,50 €. Siis kaikille kuudelle yhteensä! Me so happy. Ovat aika isot kupit, mutta mikäs sen kivempaa teelle ja aamukahville. Ja vaikka astioita on jo vähän liikaakin (ainakin D:n mielestä) niin löysin noillekin jo paikan keittiön kaapista. Toiseksi tuliaiseksi ostettiin ruokakaupasta pari pakettia stroopwafeleita, nam.

1961677.jpg

Berlin Hauptbahnhof, mainostivat sitä Euroopan moderneimmaksi rautatieasemaksi. Enkä kyllä pistä vastaan. Tosi hieno, järkyttävän kokonen kompleksi ostoskeskuksineen kaikkineen. Jotenkin hyvin saksalaisen järjestelmällinen :)

1961675.jpg

Checkpoint Charlie käytiin tsekkaamassa saapumisiltana hätäseen. Metro toi tuohon ihan viereen ja vei saman tien takas hotellillekin.

1963395.jpg

Lähikuva Berliinin metron ällöttävän värisestä istuimesta. Niin ruma, että oli pakko ottaa kuva :) Kamalin päällinen mitä oon koskaan nähny missään metrossa :/

1961678.jpg

Tv-torni, joka oli musta kaikkein hienoin nähtävyys koko kaupungissa. Ainut kokonainen päivä joka Berliinissä vietettiin meni suurelta osin kakskerroksisessa kiertoajelubussissa istuen. Mikä olikin kyllä kätevin tapa nähdä ja kuulla mahdollisimman paljon kaupungista. Ja ei tarvinnut olla niin paljon ulkona tuulen tuiverruksessa. Niin kylmä kuitenkin tuli, että oli pakko shoppailla parit Falken sukkahousut itelle. Yhdet piti pistää samantien jalkaan ettei ihan kylmety. Nyt sitten nähdään miten vähän kalliimpien sukkisten laatu eroaa halpissukkiksista.

Mulle, ja D:lle myös, Berliini oli kokonaisuutena vähän pettymys. Ehkä se oli kurjan ja kylmän ilman syytä, ehkä siellä pitäs harrastaa vaan juhlimista, mutta meitä sellanen ei kamalasti kiinnosta, joten Berliiniin ei paluuhinkuja kyllä kamalasti ole.

1961680.jpg

Käveltiin kuitenkin Brandenburgille asti, vaikkakin oli tosi koleaa. Kävelyllä huomattiin hieno pikku kauppa, missä myytiin vain ja ainoastaan Berliinin erikoisiin liikennevalohahmoihin perustuvaa kamaa. Sieltä mukaan lähti pari heijastinta (ovathan sentään tuikitärkeitä Suomen syksyssä ja talvessa) sekä uus hiirimatto D:lle. Sitten palattiinki jo hotellille aika aikasin, koska D:n vanhempien paluulento oli törkeen aikasin la-aamuna. Meidän kone taasen lähti vasta kolmen jälkeen iltapäivällä. Mentiin aikasin nukkumaan ja nautittiin hotelliaamiainen pidemmän kaavan mukaan. Berliinin lentokentällä olin jo niin onnellinen kotiinpaluusta ettei mitään rajaa. Nautittiin loman vikat Starbucksit ja odoteltiin koneeseen pääsyä. Vielä välilasku sikakalliilla Kööpenhaminan kentällä ja sitten oltiinkin jo melkein Helsingissä.

Home sweet home.