Menin kuin meninkin elämäni ekalle tankotanssitunnille eilen illalla. Jännitin lähes koko iltapäivän mikä teki työnteosta hiukan hankalampaa eikä jännitys oikeastaan helpottanut kuin vasta tanssitunnin alkulämmittelyn jälkeen. Tunti alko vasta iltaseitsemältä joten päivä oli pitkä jo ennen sitä, joten aikaa jännäämiselle oli enemmän kuin tarpeeksi!

Opettajana toimi venäläinen (ex-)balettitanssija, jonka tekeminä kaikki liikkeet tietty näyttivät helpoilta, keveiltä ja ilmavilta, onhan hän pitkä, hoikka ja tooosi notkea. Siinä perässä koitin sitten, ryhmän ainoana ensikertalaisena, kiivetä tankoon ja heilauttaa jalkaani tangon ympärille ja roikkua siitä samalla pyörähtäen. Salissa on muuten vaan 10 tankoa, joten on kiva ettei kyseessä ole mikään massatunti; eilenkin paikalla oli vaan 6 oppilasta + ope. Ensimmäinen pyörähdys oli nimeltään palomies (!), ehkä siitä syystä että jalkaterät ovat tankoa vasten ja kädet ylhäällä pään yläpuolella samalla kun pyörähtäen liu'utaan tankoa pitkin alaspäin. Muilla harjoittelemillamme liikkeillä ei sitten tuntunutkaan enää olevan hauskoja nimiä, tehtiin vaan kiltisti open perässä, vaikka joskus olikin aika vaikea mieltää meidän tekemisemme samaksi liikkeeksi jonka ope oli just vähän ennen näyttäny.

Vaikein liike, ja viimenen niistä kuudesta tai seitsemästä liikkeestä joita kokeiltiin, oli sellanen missä päädytään vaakatasoon tankoon nähden, koko kroppa ojennettuna ja tanko jalkojen välissä. Toinen käsi kropan yläpuolella tangossa kiinni ja toinen alapuolella. Siinä ei kyllä meikäläinen kauaa pysyny, eikä sitä kovin kauniiksi saanu tehtyä, mutta yritinpäs ainaki :) Tunnin lopussa alko jo käsistä loppua jaksu, mutta huomasin kyllä että jotain hyötyä on säännöllisestä pumpissa käynnistä ollu, en varmaan ois saanu mitään tehtyä jos yläkropan lihakset ois vielä siinä kunnossa ku ne oli joskus vuonna 2000. 

Nyt on sitten oikeassa ranteessa ja oikeassa jälkapöydässä pienet palovammat, molempien reisien takana ja oikeassa sääressä mustelmat ja oikeaa olkapäätä kivistää. On kuulemma ihan normaalia. Loppujen lopuksi tunnista jäi aika hyvä mieli, ei vähiten siksi että kun tunnin jälkeen juttelin open kanssa ensi kevään alkeistunneista ja kysyin uskaltaisko niille sillonki tulla vaikka oon nyt vasta kerran käyny (kun on sellasiaki oppilaita jotka on noilla alkeistunneilla ehtiny käymään jo pari kuukautta), niin ope siihen että: " mun mielestä sun kannattais kyllä näitten ykköstason alkeistuntien sijaan siirtyä keväällä jo kakkostason tunneille kun teit tänään kaikki liikkeet jo tosi hyvin".  Vautsivau! Mutta joo, ei tässä nyt vielä mitään hurahtamista tapahtunu, huvittas kyllä mennä vielä uudestaanki kokeilemaan, mutta katellaan tuossa loman jälkeen. Motivuksen korttiki loppuu vuodenvaihteeseen, joten pitää taas tammikuussa miettiä kevään liikuntakuviot kuntoon. Ehkä sinne mahtus yks tankotanssitunti viikossa ;)