Hiljaista on ollut monsterilandiassa viimesen viikon. Aika on menny turhankin nopeesti ja töissäkin on riittäny hommaa; enää ei ehi paljo bloggailemaankaan ;) Töistä suoraan Motivukseen kolmena päivänä viikossa ja ne kaksi jäljelle jäävää arki-iltaa haluaa sitten vaan olla sohvalla kullan kainalossa. Aika nopeasti päivät tuolla kaavalla ohi huristaa.

Sain viime viikolla vihdoinkin valmiiksi pitkään työn alla olleen dvd-käännöksen tutuille ja sen tiimoilta vierähti sitten lauantaipäivä Pirkanmaalla nauhottamassa kääntämääni tekstiä tietokoneelle. Mukavaahan se oli, tunnen kyseisen pariskunnan jo reilun kolmen vuoden takaa ja ovat kyllä niin sydämellisiä ihmisiä että. Pitkän päivästä teki lähinnä matka heidän kotiinsa, kun Helsingistä yhdensuuntanen matka bussilla kesti hiukan yli 3 tuntia.

Reissut ei tuohon sitten loppuneet, vaan huomenna aikasin aamulla on edessä lähtö Turkuun. Onneksi reissun ikävin osa, eli gradupalautteen haku proffalta, on jo heti aamusta ettei ihan koko perjantai mee sen takia pilalle. Jos vaan suinkin jaksetaan, niin illalla ois tarkotus käydä vähän humppaamassa Turun yössä kun edellisestä kerrasta on jo niin kauan etten tarkkaan edes muista millon se oli! Kotiin tuun kuitenkin jo lauantaina päiväsaikaan, voitas D:n kanssaki tehä jotain viikonloppusuunnitelmia normaalien siivouksen ja kauppareissun lisäksi :)

***

Otsikkoon viitatakseni haluan kertoa mikä pöpö meillä parhaillaan kotona jyllää: no mopokuume tietenki! Pahiten taudin kourissa lienee D, mutta kummasti mopoista puhuttaessa mullakin herää vanhat, piilossa odotelleet ajatukset oman moottoripyörän laitosta taas uudelleen. Fiksuahan mopon hankkiminen tai omistaminen ei missään nimessä ole, ei taloudellisesti eikä fyysisesti. Mutta silti ajatuksesta on hankala päästä eroon. Niin paljon tämä minua on viime päivät vaivannu, että oon jo ettiny netistä sopivahkon hintasia käytettyjä pyöriä, kun ekaksi pyöräksi en halua (eikä ole varaakaan) hankkia uutta pyörää. Tietty en oo tarpeeksi laskelmia tehny vielä tietääkseni onko edes 8 vuotta vanhan pyörän osto mahollista. Jos sen pyörän hankkisin, niin varmaan tämmösen

1451271.jpg

Malli miellyttää silmää, ja toisaalta tuo on juuri sellainen pyörä millä ajoin kortinki aikoinaan. Tuttu siis, ja tarpeeksi pieni tällaselle aloittelijatytölle. Mutta kuitenkin tarpeeksi iso ettei jää muitten jalkoihin. Kuvassa siis Honda CB500.

D harkitsee ihkauuden pyörän ostoa, tietty sillä on vähän parempi työ ja tulot kuin mulla, joten siitä vaan. Pikkasenhan tää aika nyt on huono, kun jalka ei oo vielä kokonaan parantunu viime vuotisesta onnettomuudesta joten mun tunteet tässä asiassa on aika ristiriitaset. Toisaalta oon ihan järkyttävän huolestunu D:n hyvinvoinnista, toisaalta taas näen jo sieluni silmin meidät pyörän päällä ajamassa Suomen kauniissa suvessa pitkin ja poikin Suomea. Alla tämän hetken ykkösvaihtoehto D:n pyöräksi: Triumph Speedmaster. (sori kuvan laatu on ei oo paras mahollinen)

1451272.jpg

Tuo on kyllä järkyttävän hienon näkönen pyörä!

Sinänsä mopon hankintaa puoltaa se, että autoa meillä ei ole ja yleinen liikkuminen hoituu kohtuu sujuvasti julkisilla ja polkupyörällä, joten mopo olis ihan puhtaasti harrastusvehje. Tietty sillon ei tarttis enää vuokrata autoa Juhannuksen mökkireissua varten ja Tampereellekki vois kesällä hurauttaa mopolla. Ja tietty Turkuun viettämään mukavaa kesäviikonloppua :) Ja jos mopo ei meidän kahden hengen talouden raha-asioita pilaa, niin mikäs siinä. Saa nyt vaan nähä tuleeko meille mopo tänä vuonna vai ens vuonna, koska näyttää vähän siltä että tämä tauti ei mene ohi ennenku pyörä seisoo pihalla.