1941360.jpg

Rooman valtakunta laajimmillaan; yksi neljästä laatasta muurilla jonka ohi kävelimme matkalla Colosseumille.

1941346.jpg

Forum Romanum 1/3

Roomassa lämpötilat nousivat joka päivä lähes 35 asteeseen, jolleivat jopa yli, ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta koko päivän. Minulle siellä oli liian kuumaa. Barcelonassakin oli kuuma, mutta sentään meri lähellä ja hieman tuulta. Rooma oli kuin hornankattila.
Historiaa oli joka paikassa yllin kyllin, ja tästä syystä Rooma olikin D:n suosikkikohde koko reissulla. Oli minustakin hieno käydä Colosseumilla ja syödä gelatoa joka päivä, mutta siihenpä se melkein jääkin. Ehkä pitää antaa Roomalle uusi mahdollisuus vielä jonakin toisena vuodenaikana. Mielipidettäni Roomasta ei parantanut myöskään ensimmäisen illan kommellus, josta lisää kuvien jälkeen.

1941347.jpg

Forum Romanum 2/3

1941355.jpg

Forum Romanum 3/3

1941356.jpg

Colosseum

1941357.jpg

Colosseumin kentän alta paljastuneet käytävät ja eläinten pitotilat.

1941361.jpg

D:n yökuvaustaitojen esittely :)

1941367.jpg

Pantheonin kattoikkuna

1941362.jpg

Fontana di Trevi

1941368.jpg

Vatikaanin museoiden sisäpiha

1941369.jpg

Museon portaikko uloskäynnille.

Roomassa sattui sitten koko reissun suurin kommellus, nimittäin ensimmäinen, ja ainut, taksimatka Roomassa saapumisiltana päättyi vähän huonosti. Terminin asemalta päätimme ottaa taksin hotellille koska oli jo pimeää ja D:n vanhemmat ajattelivat että hotelliin on liian pitkä kävelymatka. No, kysyin kuskilta arviota hinnasta etukäteen, mutta vastaus oli että mittarin mukaanhan se menee. Kun päästiin hotellille, kuski räppäsi mittarin pois päältä niin nopeasti etten edes nähnyt varmasti loppusummaa. Sitten tietenkin jokaisesta laukusta tuli euro lisää (mikä on normaalia), mutta lisäksi joku kumma lisä koska matka alkoi asemalta. Lopputuloksena hinta 18 euroa. Minä olin maksaja tällä kertaa, joten annoin miehelle kakskymppisen. Kuski otti sen, kääntyi sekunnin päästä takasin mun puoleen vitonen kädessä ja koitti väittää että olin antanu hänelle vaan vitosen! Tais luulla että oltiin koko porukka amerikkalaisia eikä näin ollen tunnettu euroseteleitä. Katin kontit! Intin aikani ja äijä alko vähän suutahtamaan, vaikka munhan siinä ois pitäny vihanen olla. Lopulta päädyn antamaan kuskille toiset 20 euroa otettuani siltä vitosen, ja sitten olinkin tehnyt just niinku kuski halusi. Kannettuaan meidän laukut pikavauhtia hotellin oven eteen, taksimies ei olisi voinut häipyä paikalta nopeempaa. Helkkarin huijari!
Mun loppuilta meni surkutellessa omaa tyhmyyttäni, sillä olisi pitäny vaan nousta autosta ja antaa äijän pitää se eka kakskymppinen eikä ruveta kinaamaan eikä varsinkaan antaa periksi. Kuten D myöhemmin sanoi, lopputulos olisi ollut vähän eri jos maksajana olisi ollut D tai sen isä. Minä vaan olen sellainen arkajalka joksus, ja jos tarpeeksi pitkään jostakin väitellään niin saatan alkaa epäilemään itseäni :(

1941397.jpg

Segway cops :D Terminin asemalla Roomasta lähtömme aamuna.

***

1941401.jpg

Ensimmäisen illan ulkoilukohde kylmässä tihkusateessa häikäisi kauneudellaan säästä huolimatta. Käytiin hissillä ihan ylhäällä asti :) En ollutkaan ollut siellä syksyn 1997 jälkeen.

1941404.jpg

Kuuluisa näkymä Montmartren kukkulalta yli kaupungin.

1941400.jpg

Tämä tavaratalo ei juuri esittelyjä kaipaa. Tällä kertaa mukaan lähti ainoastaan uusi reppu D:lle, itse en aikaisempien vierailujen tapaan ostanutkaan MACin ihanuuksia, nyt kun niitä on tullut hankittua Jenkkilästä halvemmalla :) (Kuvassa siis Galeries Lafayette.)

1941403.jpg

Musée d'Orsayn edessä sisäänpääsyä odotellessa otettu kuva.

1941405.jpg

Pariisi ei päässyt näyttämään parhaita puoliaan, koska ilmat eivät meitä suosineet, mutta minä tykkäsin. Kuten aina. Pariisi on sentään aina Pariisi.
D:n vanhemmat olivat kyllä ihastuneita, säästä huolimatta. Käytiin Notre-Damessa, Seinen rannoilla, Champs-Elyséellä, Sacré Coeurilla ja Riemukaarella. Ja lähileipomon tuotteet hälvensivät viimesetkin epävarmuudet Pariisin ja Ranskan ihanuudesta :) Joka aamu me alotettiin D:n kanssa kahvilla ja pain au chocolat'lla tai chausson aux pommes'illa. Ja kaloreita ei laskettu, lomalla kun kerran oltiin! Ehkä mulla oli ennakkoon liiankin suuret odotukset D:n tuntojen suhteen, halusin vaan hänen ymmärtävän oman pakkomielteeni Pariisiin vihdoinkin. Pitänee vielä joku päivä palata kokemaan Pariisin kevät.
 
1942880.jpg

Herkkukauppa Fauchonissa Place de la Madeleinella oli pakko käydä, ja varsinkin viedä D sitä ihailemaan. Olikin kuulemma ennen näkemättömän hieno "ruokakauppa" :) Mukaan tarttui kymmenistä kahvipapuvarianteista pussillinen Vanille-papuja ja Un Café à Paris -papuja. Itselle hankin Chai- ja Rooibos Pomme-teetä. Olisin halunnut ainakin kymmentä eri laatua, mutta hinta ja tilanpuute tulivat valitettavasti vastaan. Kaikista herkullisista hilloista kotiin tuotiin vähän erikoisempaa yhdistelmää; banaani-passionhedelmä.

1941412.jpg

Pariisin osuuden paras ilma sattui maanantaille, joka vietettiin Disneyn ihmeellisessä maailmassa! Kuvassa Main street ja takana Prinsessa Ruususen linna.

1941409.jpg

Päivän paras kieputuslaite: Space Mountain: Mission 2. Oli ihana olla puistossa vihdoinkin tavallisena asiakkaana. Kyllä se oli ihmeellisen rento ja hauska päivä. Lienee sitä kuuluisaa Disneyn taikaa... Vain yksi tuttu työntekijä tuli vastaan koko päivänä. En kyllä tiedä olisiko kukaan enää muakaan neljän vuoden takaa muistanu jos olis nähty. Aika selvänä silloiset tapahtumat vielä mieleen tulivat ja paikat, ja vessat varsinkin, muistin tosi hyvin. C'est magique!