Hieno viikonloppu takana ja työviikkoakin enää kolme aamua jäljellä :) Päällimmäisinä tunteina juuri nyt:

  • onnellisuus ystävän kanssa vietetystä ajasta
  • ikävä italialaista espressoa
  • ilo Italiasta maana, ruokineen kaikkineen
  • halua oppia kommunikoimaan italiaksi

Kaikki toivomukseni kävivät toteen. Shoppailtiin, syötiin ja juotiin.

Lauantai alotettiin Papinianon katumarkkinoilla, missä olikin yllättävän paljon tavaraa jota olisi voinut jopa ostaa. Mukaan tarttui halvalla töihinkin sopiva villahame ja solmio-kalvosinnappi-taskuliina -setti isänpäivää silmälllä pitäen. Loppupäivä meni shoppaillessa corso Vercellillä ja via Dantella. Sain vihdoinkin Mujista kaipailemani tyhjät matkakokoiset pullot shampoolle ja muulle. Sieltä olis voinu hankkia paaaljon muutaki, mutta ei nyt. Seuraavalle Pariisin matkalle vois ottaa vaikka muji-ostoslistan...

Sitten iltapäivällä kiivettiin Duomon katolle ihastelemaan näkymiä minkä jälkeen katseltiin Galleria Vittorio Emmanuele II näyteikkunoita. Syötiin matkan ainoat gelatot Piazza della Scalan penkeillä istuen. Lopulta käveltiin via Torinoa pitkin kotia kohti. Alkuillasta lähdettiin aperitivolle Breran kaupunginosaan, joka oli kuin Montmartren ja Marais'n sekoitus hienoine pikku liikkeineen sekä lukuisine baareineen ja ravintoloineen. Minulle ennestään tuntematon käsite italialainen aperitivo oli mukava yllätys; yhden drinkin hinnalla saa syödä erilaisia pikkulämpimiä ja salaatteja niin paljon kuin sielu sietää kello yhdeksään asti. Mukavaa oli seurakin kun ystäväni oli kutsunut mukaan kämppistensä lïsäksi myös kaksi italialaista mieskaveria ja juttu luisti koko illan. Suurin osa keskusteluista käytiin italiaksi, mikä ei minua haitannu vaikken läheskään aina ymmärtänyt edes puheenaihetta. Otin reissun kielikylpynä :)

Sunnuntaina shoppailtiin vähän lisää, suuntasimme corso Buenos Airesille missä ostoksia tehtiin mm. Benettonilla ja Yamamayssä. Juotiin kahvit ulkona auringonpaisteen tullessa vihdoinkin savusumun läpi. Milanossa oli aika saasteista, tai ainakin siltä näytti esimerkiksi Duomon katolta katsottaessa ja sieltä otetuissa valokuvissakin. Harmillista, sillä muuten kaupunki oli mun mielestä hyvinkin viehättävä ja mainettaan kauniimpi. Tai ehkä musta vaan tuntuu siltä, tykkäänhän aika urbaaneista ympäristöistä.

2017276.jpg

Cappucino e cannoli.

2017263.jpg

il Duomo

2017269.jpg

Piazza di Duomo

2017267.jpg

Duomon katolta

2017277.jpg

Outlet-Benetton, aika kiva. Corso Buenos Aires.

2017274.jpg

Lauantain pystylounas, Corso Vercelli

2017259.jpg

Yöpymispaikkani porttikongi, Corso Genova

2017278.jpg

Sunnuntai-illallisen alkupalat.

2017272.jpg

Bippo, ystäväni sardinialaisen kämppäkaverin komea kissa.

2017273.jpg

Titti, toisen kämppäkaverin kisu joka tykkäs musta paljo enempi ku Bippo. Titti oli jatkuvasti "meidän" huoneessa ja varsinkin matkalaukun ja ostoskassien kimpussa. Kaunis kissa josta en saanu sellaista kuvaa mistä näkis kuinka kaunis ja linjakas Titti oikeesti on.  

Otsikkoon viitaten, opin nuo sanat lauantaina kun saatiin autokyyti takasin kämpille ja kuuntelin siinä vänkärin paikalla navigaattorin antamaa ohjeistusta. Taitavat tarkoittaa oikeaa ja vasenta :) Kyllä pitää päästä kielikurssille, tai ainaki alottaa vaikka tästä.